Chiligryde med kylling

Jeg fik sådan lyst til at lave sådan en rigtig simre-ret med masser af smag. Og toppings! Jeg elsker toppings til retter som denne. Så kan man selv vælge hvad man har lyst til og alle kan få lov til at lave deres egen tallerken præcis som de synes er bedst.

Opskrift – 4 personer

Chiligryde

500 g kyllingebrystfilet

1 løg

3-4 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

1/2 frisk rød chili

Olivenolie til stegning

3 tsk stødt spidskommen

2 tsk røget paprika

2 tsk chilipulver

1 tsk kanel

2 dåser hakkede tomater

1 grøntsagsbouillonterning

Toppings

1 gul peberfrugt

100 g revet cheddar

1/2 frisk rød chili

Creme fraiche 38%

1 avokado

1 rødløg

Frisk purløg

Ordn kyllingebryst for sener og hinder og kom dem i en gryde med vand. Kog i 25-30 minutter indtil kødet er gennemkogt og kan trevles med et par gafler. Imens kyllingen koger hakkes løg, hvidløg og 1/2 rød chili fint. Skær den røde peberfrugt i strimler. Varm olie op i en gryde ved middelvarme. Put løg, hvidløg og chili i gryden og steg indtil løgene bliver blanke i farven. Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et minuts tid inden du tilsætter den røde peberfrugt. Efter yderligere et par minutter tilsætter du de hakkede tomater og bouillonterningen. Lad det simre. Når kyllingen har kogt, rives kødet i strimler og det kommes op i chiligryden. Smag til med salt og peber. Mens retten simrer videre gøres dine toppings klar. Den gule peberfrugt skæres i små tern, rødløg skæres i skiver, riv cheddar og hak 1/2 rød chili fint. Mos avokadoen og bland med ca. 1 spsk creme fraiche og smag til med hvidløgspulver, evt. lidt citronsaft, salt og peber. Når retten har kogt lidt ind, måske 30-40 minutter, er den klar. Server den med din avokadomos og en spsk creme fraiche. Top den med revet cheddar, gul peberfrugt, finthakket chili, rødløg og purløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *