Kyllingetærte med spinat, bacon, rødløg og gedeost

Fyldet i en god madtærte kan varieres, nærmest i det uendelige. Jeg er dog blevet ret glad for at bruge kyllingekød som bund. Det er nemt og fyldt med proteiner. Jeg laver ofte en tærte til frokost og fryser resten ned. Så har jeg til en nem madpakke på jobbet en dag hvor det skal gå lidt stærkt.

Opskrift – 4-6 personer

Bund

400 g hakket kylling

Krydderier – Jeg brugte 2 spsk allround krydderi

Salt og peber

Fyld

100 g frisk spinat

2 fed hvidløg

100 g bacon i tern

80 g gedeost

1/2 rødløg i skiver

3 æg

100 g emmentaler

100 g cremefraiche 38%

Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Bland kyllingekød med krydderier, salt og peber. Fordel kyllingen i et smurt tærtefad på ca. 25 cm. Jeg brugte fingrene og sørgede for at trykke “dejen” godt op af kanterne. Sørg også for at der ikke er nogen huller i bunden da du ellers risikerer at fyldet løber ud. På en pande steges baconternene sprøde. Hak hvidløg fint og læg på panden med baconen. Steg videre et par minutter inden du lægger den skyllede spinat på og varmer indtil spinaten er faldet sammen. I en skål piskes æg, emmentaler, cremefraiche, salt og peber godt sammen. Fordel spinatblandingen på tærtebunden og hæld derefter æggemassen udover. Læg nu skiver af gedeost og rødløg på toppen og pres dem let ned i æggemassen. Bages i ca. 35-40 minutter. Server med en grøn salat eller grøntsager efter eget valg.

2 thoughts on “Kyllingetærte med spinat, bacon, rødløg og gedeost

  1. Det er altså en genial ide.
    Jeg er vild med madtærter, men tåler ikke gluten. Derfor er dit bud på madtærte genial. Skal helt klart afprøve din opskrift.

    1. Så skønt at du kan bruge opskriften ☺️. Fyldet kan du heldigvis helt selv bestemme. Bruger selv bare tit det der er af rester i køleskabet. Håber det falder i din smag 🤞🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *