Møre svinekæber i CrockPot slowcooker med blomkålsmos og vintersalat

Okay, det her var seriøst vellykket. Det møreste kød, smagfuld sovs, cremet blomkålsmos og en let syrlig salat. Jeg var vågnet tidligt og tænkte at nu var det vist ved at være på tide at tage min nye CrockPot i brug. Jeg er kæmpe fan!

Opskrift – 2 personer

Svinekæber

400-500 g svinekæber

100 g bacon i tern

1 stort løg, hakket

1 fed hvidløg, finthakket

70 g tomatpure

1/2 l. bouillon – Jeg brugte bonebroth fra NewFood

1 dl piskefløde

Stængler af frisk timian og rosmarin

Smør til stegning

Salt og peber

Blomkålsmos

1 blomkålshoved

100 g philadelphia

20 g smør

Salt og peber

Salat med sennepsdressing

Et par håndfulde feldsalat

100 g grønne bønner, letkogte

6-8 valnøddekerner

8-10 brombær

1 tsk dijonsennep

1/2 tsk FiberSirup

1 tsk citronsaft

3-4 tsk olivenolie

Salt og peber

Skær svinekæberne fri for sener og hinder, krydr med salt og peber. Steg bacon sprødt på en pande. Hæld både bacon og fedtet derfra over i slowcookeren. Smelt smør på samme pande og brun svinekæberne godt på begge sider. Læg dem i slowcookeren sammen med baconen. Derefter svitses løg og hvidløg på panden til løgene begynder at tage farve. Tilsæt tomatpuré og rør det ud i løgene. Hæld halvdelen af din bouillon på panden til tomatblandingen og lad det koge op. Hæld blandingen op i slowcookeren sammen med resten af bouillonen, fløden og de friske krydderurter. Rør rundt, sæt låg på, tænd på “low” og sæt timerne på 9 timer. Ca. 30 minutter før kødet er færdigt ordner du blomkål i buketter og koger i 15-20 minutter til de er møre. Brug en stavblender og blend blomkålen med philadelphia og smør indtil det har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber. Lad mosen stå med låg over. Når kødet er færdigt tager du forsigtigt kæberne fra og sier saucen over i en kasserolle, og koger den op til den begynder at tykne. Tilsæt evt. en smule fløde eller philadelphia for at tykne sovsen. Læg svinekæberne tilbage i sovsen og lad dem varme inden servering. Anret feldsalat, bønner, valnødder og brombær i en skål og lav en dressing af dijonsennep, FiberSirup, citronsaft, olivenolie, salt og peber som piskes grundigt sammen. Så er der serveret! Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *