Dejlig, smagfuld dip som kan bruges til det meste. Perfekt til grøntsagsstænger og på tapasbordet.

1 stor portion
1 blomkålshoved
5 upillede fed hvidløg
2 spsk olivenolie
4 spsk usaltet tahin
En håndfuld ristede solsikkekerner
Saft fra 1 citron
2 tsk knust spidskommen
2 tsk flagesalt
1-2 tsk æblecidereddike
1-2 dl vand
Tænd ovnen på 220 grader. Skær blomkålen ud i buketter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med de upillede hvidløg. Hæld olie over og vend blomkål og hvidløg godt rundt. Bag i ca. 30 minutter indtil blomkålene tager farve i kanterne. Imens rister du solsikkekerner på en tør pande. Når blomkålene er færdige kommes de i en foodprocessor sammen med hvidløgene som nu er helt bløde og nemt kan pilles ud af deres skal. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen vandet, og kør i foodprocessoren til en jævn masse. Tilsæt vandet lidt af gangen indtil du får den ønskede konsistens. Opbevar i køleskabet og hæld evt. lidt olivenolie over inden servering.