Blomkålshummus

Dejlig, smagfuld dip som kan bruges til det meste. Perfekt til grøntsagsstænger og på tapasbordet.

1 stor portion

1 blomkålshoved

5 upillede fed hvidløg

2 spsk olivenolie

4 spsk usaltet tahin

En håndfuld ristede solsikkekerner

Saft fra 1 citron

2 tsk knust spidskommen

2 tsk flagesalt

1-2 tsk æblecidereddike

1-2 dl vand

Tænd ovnen på 220 grader. Skær blomkålen ud i buketter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med de upillede hvidløg. Hæld olie over og vend blomkål og hvidløg godt rundt. Bag i ca. 30 minutter indtil blomkålene tager farve i kanterne. Imens rister du solsikkekerner på en tør pande. Når blomkålene er færdige kommes de i en foodprocessor sammen med hvidløgene som nu er helt bløde og nemt kan pilles ud af deres skal. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen vandet, og kør i foodprocessoren til en jævn masse. Tilsæt vandet lidt af gangen indtil du får den ønskede konsistens. Opbevar i køleskabet og hæld evt. lidt olivenolie over inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *