Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er en af de ting jeg altid kan spise. Det er lynhurtigt at lave og smager mildt og godt. Jeg er generelt vild med supper. Retter der kan spises af en skål er bare lidt hyggeligere, ik? Og selvom kalenderen nu siger forår, og vi har haft nogle virkelig smukke dage allerede så skal vi jo ikke glemme hyggen. God fornøjelse!

4 personer

Suppe

1 blomkålshoved

1,5 liter grøntsags- eller kyllingebouillon

2 fed hvidløg, finthakket

2 tsk friskrevet ingefær

1 dl fløde

1/2 tsk stødt muskatnød

Salt og peber

Saft af 1 citron

Drys

Ristede solsikke-, sesam- og hørfrø

Revet lagret cheddar

2 stk avokado

Skal af 1 økologisk citron

Frisk timian

Skær blomkålen ud og kom den i en gryde sammen med bouillon, hvidløg og ingefær og kog op. Lad det koge under låg i ca. 20 minutter. Blend til en suppe med en stavblender og kom fløden i. Lad det simre yderligere 10-20 minutter uden låg og smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber. Server med ristede kerner, ost avokado, citronskal og frisk timian på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *