Græsk souvlaki med tilbehør

Jeg savner virkelig sommer og ferie. Ikke kun solen og oplevelserne, men også smagene og duftene. Den der duft der er når man går rundt i en fremmed by, i et fremmed land og kan dufte maden fra de små lokale restauranter. Hvor man kan se kokken der står over grillen og tilbereder det man forsøgte at udtale fra menukortet. Og smagen.. når man kan smage solen og varmen i tomaterne eller alle de mange krydderier der passer perfekt sammen. Det er det jeg har prøvet gøre her. Det er nok ikke HELT som at være i Grækenland, men det er godt nok tæt på. Lad gerne kødet marinere 5-6 timer eller endda natten over. Det bliver det kun bedre af.

2 personer

Souvlaki

400 g nakkekotelet

2 finthakkede fed hvidløg

Saft fra 1/2 citron

2 spsk tørret oregano

3 spsk olivenolie

Salt og peber

Skær nakkekoteletterne ud i mundrette bidder og kom dem i en pose. Kom resten af ingredienserne i posen, luk den, og vend det hele godt rundt. Lad kødet marinere i nogle timer, gerne længere. Kom kødet på spyd og steg dem på panden eller endnu bedre, på grillen. Husk at lægge spyddene i vand inden brug, hvis du bruger træspyd.

Græsk salat (Horiatiki salat)

1/4 agurk

6 små modne tomater

1/2 grøn peberfrugt

1/2 rødløg

6-8 sorte oliven, gerne kalamata

50 g fetaost – Jeg bruger PUCK

God olivenolie

Tørret oregano

Skræl agurken og del den på langs. Fjern kernerne og skær agurken ud i skiver. Skær tomaterne ud i passende størrelser. Skær den grønne peberfrugt ud i strimler og skær løget i skiver. Vend alle grøntsagerne let sammen i en dyb tallerken eller en flad skål, og anret fetaosten øverst i et helt stykke. Fordel oliven rundt om osten og dryp olivenolie ud over salaten. Drys til slut med oregano.

Server eventuelt souvlaki og salat sammen med denne tzatziki og de lækre pandebrød.

One thought on “Græsk souvlaki med tilbehør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *