Lækker cremet carbonara

Jeg elsker det italienske køkken. Det er simpelthen så smukt og smagsfuldt. Jeg savner dog ikke den oppustede mave jeg altid fik når jeg havde spist brød eller pasta. Her er mit bud på en carbonara, lavet med blomkålsris i stedet for den hvide pasta.

Opskrift – 4 personer

150 g panchetta eller bacon

1 blomkålshoved

20 g smør

4 æg

150 g parmesan

Salt og friskkværnet peber

Fjern blade fra blomkålen og riv det groft på et rivejern eller kør det en tur i foodprocessoren indtil det har den ønskede konsistens. Jeg synes ikke det behøver være helt fint til denne ret. Steg panchettaen på en sauterpande ved middelvarme indtil den er sprød. Læg den sprøde panchetta til side på et stykke køkkenrulle men lad baconfedtet være tilbage i panden. Kom smør ved og vend de rå blomkålsris i. Varm dem godt igennem i baconfedt og smør ved middelvarme. De skal ikke blive sprøde men bare varmes godt igennem. Slå de 4 æg ud i en skål og bland med halvdelen af parmesanosten. Tag panden af varmen og hæld nu ægge/osteblandingen og den sprøde panchetta ud over blomkålen og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server med den anden halvdel af parmesanosten drysset ud over. Buon Appetito!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *