Pandekager der smager som Mormors

Så blev det international pandekagedag. De bedste pandekager jeg nogensinde har spist, var dem min mormor lavede. Jeg har her forsøgt at lave en version som smager som Mormors, bare uden sukker og mel.

Opskrift – 6-8 stk

3 hele æg + 6 hvider

2-3 spsk Sukrin Gold

200 g Philadelphia eller mascarpone

Et nip salt

Ca. 1 spsk loppefrøskaller (den grønne HUSK)

1/2 tsk vaniljepulver

1 tsk kanel

1 tsk stødt kardemomme

Skal og saft af 1/2 økologisk citron

Smør til stegning

Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse. Tag din bedste pandekagepande frem og tænd på middel varme. Sørg for panden er godt varm inden du går igang. Put lidt smør på panden og herefter dej. Fordel dejen godt rundt på panden. Vend din pandekage når den er gennembagt. Done!

Jeg serverede dem med en kokosfløde, pisket let med lidt vaniljepulver, friske bær og peanutbutter. Og lige lidt mynteblade. Hos min mormor fik vi sukker og syltetøj til, men tror nu alligevel hun ville have godkendt dem her. Du kan selvfølgelig servere med lige hvad du har lyst til. En hjemmelavet flødeis, hakkede nødder, en bærcoulis, nøddesmør, eller kanelsukker lavet med Sukrin i stedet for sukker. Der er masser af muligheder. Rigtig god fornøjelse!

Inspiration til pandekagerne har jeg fundet HER.

One thought on “Pandekager der smager som Mormors

  1. Vildt lækre og meget mættende pandekager.

    Ærgerligt du ikke kan følges på facebook, jeg er ikke god til at bruge instagram, desværre. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *