Hjemmelavet sukkerfri syltetøj

Syltetøj er normalt fyldt med sukker, men denne hjemmelavede udgave indeholder kun sødmen fra bærrene og eventuelt en lille smule sødning hvis du synes. Hvilke bær du bruger, bestemmer du selv. Geleringen sørger chiafrøene for. Perfekt til pandekager, på din chiagrød eller på en skive brød. God fornøjelse! 2 glas 400-500 g frosne bær. Vælg

Philly cheese steak i fad

Ind i mellem får man lyst til sådan noget virkelig snasket mad. Sådan noget ostet, lidt fedtet og meget amerikansk. Jeg gør i hvert fald. Det blev til en udgave af “Philly cheese steak” som normalt serveres som en sandwich. Dog er der intet brød her, bare masser af det gode fyld. Opskrift – 2

Persillepesto

Ingen købe-pestoer kan slå en hjemmelavet én af slagsen. Det smager af SÅ meget mere. Og så har det en vis “wow-effekt” på ens gæster, når man lige sætter et glas hjemmelavet pesto på bordet sammen med et velanrettet charcuteri bræt. 1 glas 2 store håndfulde persille 40 g solsikkekerner 40 g parmesanost 1/2-1 dl

Peanutbutter-chocolate cookies

Opskriften på dem her kan jeg ikke tage æren for. Den har jeg fundet hos www.madbanditten.dk. Jeg har dog ændret en smule for at få den til at matche mine smagsløg endnu bedre. Hvis du kan lide cookies og peanutbutter så er du landet det helt rigtige sted. Opskrift – 14-16 stk. 150 g blød

Grønkålsvafler

Vafler som substitut for brød er jo genialt. Dem her får deres smukke grønne farve fra grønkålen. Fyldet bestemmer du helt selv selv. Opskrift – 3-5 stk. alt efter vaffeljern 120 g hytteost 3 æg 50 g grønkål 10 g loppefrøskaller (Grøn HUSK) 1 dl vand Smør til stegning Tænd vaffeljernet. Kom alle ingredienser i

Kyllingetærte med spinat, bacon, rødløg og gedeost

Fyldet i en god madtærte kan varieres, nærmest i det uendelige. Jeg er dog blevet ret glad for at bruge kyllingekød som bund. Det er nemt og fyldt med proteiner. Jeg laver ofte en tærte til frokost og fryser resten ned. Så har jeg til en nem madpakke på jobbet en dag hvor det skal

Mørksejloins med kål og urtesovs

Jeg spiser desværre ikke så meget fisk som jeg gerne ville. Jeg kan virkelig godt lide fisk så det er egentlig helt tosset. Når jeg endelig laver fisk ender jeg ofte med at lave denne urtesovs til. Den er SÅ smagsfuld og nem at lave og passer sammen med stort set alle fisk. Det grønne

Chiligryde med kylling

Jeg fik sådan lyst til at lave sådan en rigtig simre-ret med masser af smag. Og toppings! Jeg elsker toppings til retter som denne. Så kan man selv vælge hvad man har lyst til og alle kan få lov til at lave deres egen tallerken præcis som de synes er bedst. Opskrift – 4 personer

Frokostwrap med varmrøget laks og fetadressing

Jeg elsker at lave en nem wrap til frokost og fylde den med rester og andet godt fra køleskabet. I dag blev det én med varmrøget laks og en hurtig fetadressing. Opskrift på wrap – 2 personer 3 æg Evt. lidt fløde Salt og peber Smør til stegning Opskrift på fetadressing – 4 portioner 1-2

Pandekager der smager som Mormors

Så blev det international pandekagedag. De bedste pandekager jeg nogensinde har spist, var dem min mormor lavede. Jeg har her forsøgt at lave en version som smager som Mormors, bare uden sukker og mel. Opskrift – 6-8 stk 3 hele æg + 6 hvider 2-3 spsk Sukrin Gold 200 g Philadelphia eller mascarpone Et nip

Fyldte koteletter med let salat

Midt i alt det her kulde, sne og corona-nedlukning, drømmer jeg om dansk sommer og mad fra grillen. Jeg havde nogle langtidsbagte tomater i køleskabet der skulle bruges, og fik lyst til noget der smagte af sommer. Opskrift – 2 personer 2 svinekoteletter 4 skiver chorizo – Jeg brugte kalkunchorizo 1/2 kugle frisk mozzarella Olivenolie

Lune squashboller

Jeg laver sjældent nogen former for brød. Jeg savner det ikke rigtigt og bruger ofte bare noget salat eller en peberfrugt som “underlag” til pålæg. De her squashboller er dog fyldt med grøntsager og protein. De smager allerbedst hvis de lige får en tur på brødristeren inden servering. Næsten som en rigtig lun bolle. Opskrift

Lækker cremet carbonara

Jeg elsker det italienske køkken. Det er simpelthen så smukt og smagsfuldt. Jeg savner dog ikke den oppustede mave jeg altid fik når jeg havde spist brød eller pasta. Her er mit bud på en carbonara, lavet med blomkålsris i stedet for den hvide pasta. Opskrift – 4 personer 150 g panchetta eller bacon 1

Nem frokost pizza

Vidste du egentlig at det i dag er international pizzadag? Ind i mellem er det lækkert at kræse lidt ekstra når man skal servere frokost. Fyldet på de her pizzaer kan varieres i det uendelige. Bunden er lavet på tun. Jeps, TUN! Prøv det, du bliver ikke skuffet. Opskrift på pizzabund – 2 personer 2

Citron-kyllingelår og pikantostgratineret blomkål

Det er søndag, frostkoldt og der er masser af sne. Perfekt vejr til gåture, kælkebakker og varme drikke. Og comfortfood! Jeg håber i hvert fald at din søndag har været fuld af hyggelige oplevelser. Opskrift – 4 personer 4 hele kyllingelår 1 økologisk citron 1 håndfuld cherrytomater Olivenolie Salt og peber 1 blomkålshoved 125 g