Tzatziki

Tzatziki behøver du ikke kun servere til græsk mad. Jeg bruger det ligeså tit som dip til grøntsagsstænger, som dressing til salater og som tilbehør til al slags kød fra grillen. Generelt er det en af mine favoritter hele sommeren igennem. Lav gerne din tzatziki dagen før du skal bruge den. På den måde kan den stå og trække en masse smag. Hvis du skal bruge den med det samme kan du eventuelt bruge et fed hvidløg mere for at få mere smag.

2-4 personer

200 g græsk yoghurt 10%

2 agurker

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 spsk citronsaft

1,5 tsk salt

Del agurkerne på langs og fjern det bløde/kernerne i midten. Riv agurkerne groft og kom det i en si. Drys med salt og lad det dryppe af i op til 30 minutter. Klem væske ud af agurkerne og kom det i en skål sammen med græsk yoghurt, presset hvidløg, olivenolie, citronsaft og salt. Rør det hele godt sammen. Dæk skålen til og lad det trække i køleskab til dagen efter.

One thought on “Tzatziki

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *