Æggekage med flæsk

Æggekage er superhurtigt og supernemt at lave. Jeg har her valgt at servere den med stegeflæsk i stedet for bacon, fordi…. FLÆSK! Bacon går selvfølgelig også helt fint an. Der er mad til mange mennesker hvis man laver sådan en omgang her til f.eks påskebordet, eller til både aftensmad og frokost hvis man er 2. Husk endelig masser af purløg, det smager helt fantastisk på toppen.

4 personer

10 æg

1 dl fløde

1 tsk bagepulver

Salt og peber

1 stor tomat i skiver

400 g stegeflæsk i skiver

Masser af purløg

Lidt smør til stegning

Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg, fløde, bagepulver, salt og peber godt sammen og hæld blandingen over i et ovnfast fad eller en pande der kan tåle ovn. Kom i ovnen og bag i 20-25 minutter. Ca. halvvejs lægger du skiver af tomat på æggekagen og lader dem bage med. Imens æggekagen bager, varmer du smør op på en stor pande og kommer stegflæsk på. Drys med salt og peber og steg ved middelvarme. Vend flæsken ca. hvert 5. minut. Det skal have omkring 20 minutter i alt. Læg din sprøde flæsk på en tallerken med køkkenrulle og lad det køle lidt ned inden servering. Når æggekagen er færdig fordeler du flæsken ovenpå og drysser med masser af purløg. Værs’go at spise!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *