Moussaka

Jeg håber du nyder forårsdagene lige så meget som jeg gør. Jeg elsker når blomster, buske og træer springer ud og hele verden bliver lysegrøn. Jeg er ude så meget som muligt. Jeg går lange ture og så har jeg købt et oppusteligt SUP-board og udstyr, så nu padler jeg også snart langs de danske

Kødboller i tomatsauce med grøntsagsspaghetti

En god italiensk klassiker. Det smager ret fantastisk hvis jeg selv skal sige det. Og så er det hyggeligt med hele den der “Lady og Vagabonden” vibe som man helt automatisk får. Smagen er dejlig frisk og mild og er en perfekt børneret. Du kan selvfølgelig også vælge at servere almindelig spaghetti i stedet før

Indisk curry med kylling og spinat

Der har været påskeferie på bloggen. Jeg har nydt dagene med min familie på fyn. Håber også at du har haft nogle dejlige dage. I dag er der en lækker cremet spinatcurry på menuen. Den er mild og lækker og har en helt fantastisk farve, og så passer den perfekt til de her lidt kolde

Æggekage med flæsk

Æggekage er superhurtigt og supernemt at lave. Jeg har her valgt at servere den med stegeflæsk i stedet for bacon, fordi…. FLÆSK! Bacon går selvfølgelig også helt fint an. Der er mad til mange mennesker hvis man laver sådan en omgang her til f.eks påskebordet, eller til både aftensmad og frokost hvis man er 2.

Guacamole

Guacamole er bare lækkert! Den cremede avokadomos er uundværlig til mexicansk mad og hvis du har rester kan du sagtens spise det dagen efter sammen med et stykke kød eller som en slags dressing til en god salat. 2 personer 1 moden avokado 2 cherrytomater skåret i små tern 1 spsk creme fraiche 38% 1/2

Græsk souvlaki med tilbehør

Jeg savner virkelig sommer og ferie. Ikke kun solen og oplevelserne, men også smagene og duftene. Den der duft der er når man går rundt i en fremmed by, i et fremmed land og kan dufte maden fra de små lokale restauranter. Hvor man kan se kokken der står over grillen og tilbereder det man

Chiagrød

Chiagrød er endnu en af de retter der kan varieres utroligt meget. Jeg kan bedst lide den helt simpel, bare med en smule sødning og lidt vaniljepulver og så toppet med lidt knas og bær. Spis den enten til morgenmad eller dessert. Prøv dig frem til du finder din favorit. Tilsæt citronsaft og skal for

Tzatziki

Tzatziki behøver du ikke kun servere til græsk mad. Jeg bruger det ligeså tit som dip til grøntsagsstænger, som dressing til salater og som tilbehør til al slags kød fra grillen. Generelt er det en af mine favoritter hele sommeren igennem. Lav gerne din tzatziki dagen før du skal bruge den. På den måde kan

Spicy kokos-karrysuppe med krydrede kyllingekødboller

Jeg elsker krydret mad og thaikøkkenet er et af mine favoritter. Duftene, smagene og farverne. Denne suppe er godt krydret og kyllingekødbollerne passer perfekt til og giver retten noget mere fylde. Du kan selvfølgelig selv justere på mængden af karrypasta og andre krydderier hvis du ønsker en mildere udgave. 2-3 personer Kødboller 400 g hakket

Oopsies

Hvis du spiser LowCarb eller KETO er du højst sandsynligt stødt på oopsies eller skybrød. Det er et nemt og hurtig “brød” og fungerer fint som base for pålæg. Desuden kan det varieres på virkelig mange måder så det passer både i det søde og det salte køkken. Min opskrift er en basisopskrift. Man kan

Burrata

Har du smagt burrata? Det er som en mozzarella, bare med en blød, flødeagtig midte. Smagen er mild. Det er virkelig lækkert. Her har jeg serveret den som en forret men det går også helt fint som en let frokost. 2-4 personer 1 Burrata God olivenolie Frisk basilikum Tag burrataen ud af køleskabet ca 30

Blomkålssuppe

Blomkålssuppe er en af de ting jeg altid kan spise. Det er lynhurtigt at lave og smager mildt og godt. Jeg er generelt vild med supper. Retter der kan spises af en skål er bare lidt hyggeligere, ik? Og selvom kalenderen nu siger forår, og vi har haft nogle virkelig smukke dage allerede så skal

Squashkage med varme krydderier

Den her kage er bare god og hyggelig. Jeg elsker den krydrede smag og det faktum at den også er fuld af grøntsager. Og at den lige er toppet med en lækker creamcheese glasur gør det bestemt ikke dårligere. Perfekt til eftermiddagskaffen i en rolig weekend. 8-10 personer Kage 4 æg 1 dl fløde 70

Fiskefrikadeller med remoulade

Fiskefrikadeller med remoulade er virkelig bare et perfekt match! Gode til både børn og voksne. og kan spises både kolde og varme. Mine fiskefrikadeller er uden mel og remouladen er en hurtig og nem, hjemmerørt en af slagsen. Spis til frokost med nogle grøntsagsstænger og tomater til, eller til aftensmad med broccolifritter til. God fornøjelse!

Kylling i spicy peanutbuttersauce

Jeg har en kæmpe svaghed for peanutbutter. Men det er vist en af de ting der deler vandene lidt. Lidt ligesom koriander (som jeg i øvrigt også er kæmpe fan af!) Nå, men den her cremede, krydrede peanutbuttersauce med kylling smager virkelig fantastisk. og jeg synes du skal give den et skud selvom du måske

Steaksalat med rucola, pinjekerner og parmesan

En frokost i den virkelig gode ende. Sådan en lækker rosastegt steak, sammen med den bitre rucola, og toppet med pinjekerner og parmesanost – det kan virkelig noget. Forkæl dig selv og dine smagsløg. God fornøjelse! 1 person 1 god steak ca. 200 g – Jeg brugte en rumpsteak 1 fed hvidløg i skiver 1

Krydret kødsovs med pølser

Det her er i virkeligheden bare en af de der retter der opstår når man forsøger at få brugt lidt forskelligt fra køleskabet. Der er næsten intet arbejde i at få kødsovsen igang og derfra skal den bare passe sig selv. Det er godt nok nemt. 4 personer 200-250 g gode pølser med højt kød

Falske surdejsboller

Jeg savner sådan set ikke brød eller den tunge fornemmelse jeg altid fik i maven når jeg havde spist det. Men den her opskrift er en af dem jeg bruger hvis jeg får gæster og skal lave noget der ligner, både i smag og udseende. Som alt muligt andet low-carb brød synes jeg det bliver

Vaniljecreme

Denne creme passer perfekt til friske bær eller som kagecreme i bagværk. Den er nem at lave, den kræver kun en god og grundig “piske-arm” så man undgår klumper. Den skal helst stå i køleskabet et par timer når den er lavet så den stivner ordentligt og røres godt inden servering eller brug. 1 glas

Blomkålshummus

Dejlig, smagfuld dip som kan bruges til det meste. Perfekt til grøntsagsstænger og på tapasbordet. 1 stor portion 1 blomkålshoved 5 upillede fed hvidløg 2 spsk olivenolie 4 spsk usaltet tahin En håndfuld ristede solsikkekerner Saft fra 1 citron 2 tsk knust spidskommen 2 tsk flagesalt 1-2 tsk æblecidereddike 1-2 dl vand Tænd ovnen på

Pandebrød

Pandebrødene får en let sødlig smag fra kokosfibermelet. De er især gode til krydret mad. Jeg har her lavet 4 versioner, men prøv dig frem med dine favoritkrydderier. 4 brød – grundopskrift 1 spsk FiberHusk (Den gule) 1 dl kokosfibermel 1 tsk salt 1/2 tsk bagepulver 40 g smeltet smør 2 dl vand Smør til

Tomatrelish

En lækker, nem sag til tapasbordet. Det tager max. 10 minutter at lave og smager helt fantastisk. 1 lille glas 200 g små, modne, søde tomater – Jeg brugte “Intensity” fra Princip Frisk timian Salt og peber 1/2-1 spsk SukrinGold 1-2 spsk olivenolie til stegning Skær tomaterne i skiver, 3-4 skiver pr. tomat. Varm olien

Avokado med torskerognssalat

I går blev det til denne nemme frokost. Perfekt til at tage med på arbejde eller hvis det bare skal være lidt hurtigt, men stadig smage lækkert. Desuden tæller torskerogn også som fisk, så den her får et ekstra plus i min bog. Opskrift – 2 personer 2 modne avokadoer 1 dåse torskerogn 4 spsk.

Hjemmerørt remoulade

Man skal aldrig gå ned på dyppelse! Desværre er mange af de produkter man kan købe fyldt med sukker, stivelse og andre underlige ting. Det her er mit bud på en hjemmelavet remoulade. Den tager under 5 minutter at røre sammen og smager næsten som dem man kan købe, bare lidt bedre. Perfekt til en

Grøn morgenmadsbowl

Jeg springer ofte morgenmaden over. Mest fordi jeg sjældent er sulten de første mange timer af dagen. Men hvis den lette sult alligevel melder sig kan jeg godt lide at lave den her nemme bowl. Den kan jeg godt holde mig kørende på i mange timer. Og så er den virkelig pæn! 1 person 1

Hjemmelavet sukkerfri syltetøj

Syltetøj er normalt fyldt med sukker, men denne hjemmelavede udgave indeholder kun sødmen fra bærrene og eventuelt en lille smule sødning hvis du synes. Hvilke bær du bruger, bestemmer du selv. Geleringen sørger chiafrøene for. Perfekt til pandekager, på din chiagrød eller på en skive brød. God fornøjelse! 2 glas 400-500 g frosne bær. Vælg

Philly cheese steak i fad

Ind i mellem får man lyst til sådan noget virkelig snasket mad. Sådan noget ostet, lidt fedtet og meget amerikansk. Jeg gør i hvert fald. Det blev til en udgave af “Philly cheese steak” som normalt serveres som en sandwich. Dog er der intet brød her, bare masser af det gode fyld. Opskrift – 2

Persillepesto

Ingen købe-pestoer kan slå en hjemmelavet én af slagsen. Det smager af SÅ meget mere. Og så har det en vis “wow-effekt” på ens gæster, når man lige sætter et glas hjemmelavet pesto på bordet sammen med et velanrettet charcuteri bræt. 1 glas 2 store håndfulde persille 40 g solsikkekerner 40 g parmesanost 1/2-1 dl

Peanutbutter-chocolate cookies

Opskriften på dem her kan jeg ikke tage æren for. Den har jeg fundet hos www.madbanditten.dk. Jeg har dog ændret en smule for at få den til at matche mine smagsløg endnu bedre. Hvis du kan lide cookies og peanutbutter så er du landet det helt rigtige sted. Opskrift – 14-16 stk. 150 g blød

Grønkålsvafler

Vafler som substitut for brød er jo genialt. Dem her får deres smukke grønne farve fra grønkålen. Fyldet bestemmer du helt selv selv. Opskrift – 3-5 stk. alt efter vaffeljern 120 g hytteost 3 æg 50 g grønkål 10 g loppefrøskaller (Grøn HUSK) 1 dl vand Smør til stegning Tænd vaffeljernet. Kom alle ingredienser i

Kyllingetærte med spinat, bacon, rødløg og gedeost

Fyldet i en god madtærte kan varieres, nærmest i det uendelige. Jeg er dog blevet ret glad for at bruge kyllingekød som bund. Det er nemt og fyldt med proteiner. Jeg laver ofte en tærte til frokost og fryser resten ned. Så har jeg til en nem madpakke på jobbet en dag hvor det skal

Mørksejloins med kål og urtesovs

Jeg spiser desværre ikke så meget fisk som jeg gerne ville. Jeg kan virkelig godt lide fisk så det er egentlig helt tosset. Når jeg endelig laver fisk ender jeg ofte med at lave denne urtesovs til. Den er SÅ smagsfuld og nem at lave og passer sammen med stort set alle fisk. Det grønne

Chiligryde med kylling

Jeg fik sådan lyst til at lave sådan en rigtig simre-ret med masser af smag. Og toppings! Jeg elsker toppings til retter som denne. Så kan man selv vælge hvad man har lyst til og alle kan få lov til at lave deres egen tallerken præcis som de synes er bedst. Opskrift – 4 personer

Frokostwrap med varmrøget laks og fetadressing

Jeg elsker at lave en nem wrap til frokost og fylde den med rester og andet godt fra køleskabet. I dag blev det én med varmrøget laks og en hurtig fetadressing. Opskrift på wrap – 2 personer 3 æg Evt. lidt fløde Salt og peber Smør til stegning Opskrift på fetadressing – 4 portioner 1-2

Pandekager der smager som Mormors

Så blev det international pandekagedag. De bedste pandekager jeg nogensinde har spist, var dem min mormor lavede. Jeg har her forsøgt at lave en version som smager som Mormors, bare uden sukker og mel. Opskrift – 6-8 stk 3 hele æg + 6 hvider 2-3 spsk Sukrin Gold 200 g Philadelphia eller mascarpone Et nip

Fyldte koteletter med let salat

Midt i alt det her kulde, sne og corona-nedlukning, drømmer jeg om dansk sommer og mad fra grillen. Jeg havde nogle langtidsbagte tomater i køleskabet der skulle bruges, og fik lyst til noget der smagte af sommer. Opskrift – 2 personer 2 svinekoteletter 4 skiver chorizo – Jeg brugte kalkunchorizo 1/2 kugle frisk mozzarella Olivenolie

Lune squashboller

Jeg laver sjældent nogen former for brød. Jeg savner det ikke rigtigt og bruger ofte bare noget salat eller en peberfrugt som “underlag” til pålæg. De her squashboller er dog fyldt med grøntsager og protein. De smager allerbedst hvis de lige får en tur på brødristeren inden servering. Næsten som en rigtig lun bolle. Opskrift

Lækker cremet carbonara

Jeg elsker det italienske køkken. Det er simpelthen så smukt og smagsfuldt. Jeg savner dog ikke den oppustede mave jeg altid fik når jeg havde spist brød eller pasta. Her er mit bud på en carbonara, lavet med blomkålsris i stedet for den hvide pasta. Opskrift – 4 personer 150 g panchetta eller bacon 1

Nem frokost pizza

Vidste du egentlig at det i dag er international pizzadag? Ind i mellem er det lækkert at kræse lidt ekstra når man skal servere frokost. Fyldet på de her pizzaer kan varieres i det uendelige. Bunden er lavet på tun. Jeps, TUN! Prøv det, du bliver ikke skuffet. Opskrift på pizzabund – 2 personer 2

Citron-kyllingelår og pikantostgratineret blomkål

Det er søndag, frostkoldt og der er masser af sne. Perfekt vejr til gåture, kælkebakker og varme drikke. Og comfortfood! Jeg håber i hvert fald at din søndag har været fuld af hyggelige oplevelser. Opskrift – 4 personer 4 hele kyllingelår 1 økologisk citron 1 håndfuld cherrytomater Olivenolie Salt og peber 1 blomkålshoved 125 g