Falske surdejsboller

Jeg savner sådan set ikke brød eller den tunge fornemmelse jeg altid fik i maven når jeg havde spist det. Men den her opskrift er en af dem jeg bruger hvis jeg får gæster og skal lave noget der ligner, både i smag og udseende. Som alt muligt andet low-carb brød synes jeg det bliver bedst af en hurtig tur på en brødrister, men det kan sagtens spises lunt, direkte fra ovnen.

6-8 boller

3 dl mandelmel

5 spsk FiberHUSK (den gule)

2 tsk bagepulver

1-2 tsk havsalt

3 æggehvider

2 tsk hvidvinseddike eller æblecidereddike

2,25 dl kogende vand

Tænd ovnen på 175 grader. I en stor skål blandes de tørre ingredienser. I en lille skål kommes æggehvider og eddike. Kog vandet og tilsæt til melblandingen sammen med æg og eddike, samtidig med du pisker med en elpisker. Pisk blandingen i max. 30 sekunder til du får en ensartet dej. Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og del dejen i 6-8 stykker. Form boller med fugtige hænder. Brug enten lidt vand eller lidt olie til at fugte hænderne med. Bollerne ser ummidelbart ret små ud men hæver en hel del i ovnen. Bages på nederste rille i 45-60 minutter. Hold øje med det det sidste stykke tid. Brødet er færdigt når det lyder hult når du banker i bunden af bollerne. Jeg vælger oftest at skære skiver af bollerne som et lille franskbrød, men man kan selvfølgelig også dele bollen på midten som normalt. God fornøjelse!

3 thoughts on “Falske surdejsboller

    1. Hej Anita. Det har jeg ikke da jeg på ingen måde tæller kalorier. Men mon ikke det er lynhurtigt gjort i en app som madlog eller lifesum? Håber du kan bruge bollerne alligevel 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *