Jeg savner sådan set ikke brød eller den tunge fornemmelse jeg altid fik i maven når jeg havde spist det. Men den her opskrift er en af dem jeg bruger hvis jeg får gæster og skal lave noget der ligner, både i smag og udseende. Som alt muligt andet low-carb brød synes jeg det bliver bedst af en hurtig tur på en brødrister, men det kan sagtens spises lunt, direkte fra ovnen.

6-8 boller
3 dl mandelmel
5 spsk FiberHUSK (den gule)
2 tsk bagepulver
1-2 tsk havsalt
3 æggehvider
2 tsk hvidvinseddike eller æblecidereddike
2,25 dl kogende vand
Tænd ovnen på 175 grader. I en stor skål blandes de tørre ingredienser. I en lille skål kommes æggehvider og eddike. Kog vandet og tilsæt til melblandingen sammen med æg og eddike, samtidig med du pisker med en elpisker. Pisk blandingen i max. 30 sekunder til du får en ensartet dej. Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og del dejen i 6-8 stykker. Form boller med fugtige hænder. Brug enten lidt vand eller lidt olie til at fugte hænderne med. Bollerne ser ummidelbart ret små ud men hæver en hel del i ovnen. Bages på nederste rille i 45-60 minutter. Hold øje med det det sidste stykke tid. Brødet er færdigt når det lyder hult når du banker i bunden af bollerne. Jeg vælger oftest at skære skiver af bollerne som et lille franskbrød, men man kan selvfølgelig også dele bollen på midten som normalt. God fornøjelse!
Har du regnet kalorie, fedt, protein, kulhydrater ud på denne?
Hej Anita. Det har jeg ikke da jeg på ingen måde tæller kalorier. Men mon ikke det er lynhurtigt gjort i en app som madlog eller lifesum? Håber du kan bruge bollerne alligevel 😉