Kødboller i tomatsauce med grøntsagsspaghetti

En god italiensk klassiker. Det smager ret fantastisk hvis jeg selv skal sige det. Og så er det hyggeligt med hele den der “Lady og Vagabonden” vibe som man helt automatisk får. Smagen er dejlig frisk og mild og er en perfekt børneret. Du kan selvfølgelig også vælge at servere almindelig spaghetti i stedet før grøntsagsversionen eller lav en blanding. Du bestemmer, men giv den et skud. Det kommer du ikke til at fortryde.

2 personer

Kødboller

250 g hakket oksekød

2 fed finthakket hvidløg

Blandede friske krydderurter efter smag

1 spsk pofiber

1 æg

50 g revet parmesanost

Smør + olie til stegning

Tomatsauce

200 g hakkede tomater fra dåse

1/2 løg, finthakket

2 fed finthakket hvidløg

2 tsk tørret oregano

1 tsk tørret basilikum

1 tsk tørret timian

3 dl vand

1 grøntsagsbouillonterning

Smør

Tilbehør

2 squash

Friskrevet parmesanost

Bland det hakkede oksekød med hvidløg, friske krydderurter, pofiber, æg og parmesanost. Tril små kødboller og steg dem i en blanding af smør og olie til de er gennemstegte. Læg kødbollerne til side og brug nu samme pande til tomatsaucen. Smelt en god klat smør på panden og kom løg og hvidløg i og steg indtil løgene bliver klare. Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad saucen koge op. Skru derefter ned for blusset og lad saucen simre i 20-30 minutter til den er kogt lidt ind. Tilsæt nu kødbollerne og lad dem varme igennem i saucen. Imens kødbollerne varmes op i saucen laver du grøntsagsspaghetti af squashen. Jeg har en elektrisk spiralizer som er supernem at bruge, men ellers kan man bruge et juliennejern, og der findes masser af smarte spiralizers der ikke fylder så meget i skabe og skuffer. Man kan også bare rive squashen på den grove side af et rivejern. Anret grøntsagerne i to skåle eller dybe tallerkner, kom sauce og kødboller over og drys med friskrevet parmesanost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *