Lune squashboller

Jeg laver sjældent nogen former for brød. Jeg savner det ikke rigtigt og bruger ofte bare noget salat eller en peberfrugt som “underlag” til pålæg. De her squashboller er dog fyldt med grøntsager og protein. De smager allerbedst hvis de lige får en tur på brødristeren inden servering. Næsten som en rigtig lun bolle.

Opskrift – 12-14 stk

8 æg

2 squash

2,5 dl solsikkekerner eller græskarkerner – jeg brugte en blanding

300 g hytteost

4,5-5 dl pofiber

2 spsk sukrin gold

1 spsk kardemomme

1 spsk kanel

50 g smør, smeltet

Tænd ovnen på 180 grader. Blend æg, hytteost og smeltet smør og hæld over i en stor skål. Riv squash på den grove side af et rivejern og klem så meget væske ud af den revne squash som du kan. Put squash, 2 dl kerner, sukrin gold, pofiber og krydderierne i skålen og rør dejen godt sammen. Det er nemmest at bruge en ske. Fordel dejen i “klatter” på en bageplade beklædt med bagepapir og drys resten af kernerne over. Bag bollerne i ca 20 minutter. Bollerne kan fryses eller opbevares i køleskabet og smager bedst hvis du lige giver dem en tur i ovnen eller på brødristeren inden du serverer dem med koldt smør og ost. Eller leverpostej. Eller hvad du allerbedst kan lide på en lun bolle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *