Spicy kokos-karrysuppe med krydrede kyllingekødboller

Jeg elsker krydret mad og thaikøkkenet er et af mine favoritter. Duftene, smagene og farverne. Denne suppe er godt krydret og kyllingekødbollerne passer perfekt til og giver retten noget mere fylde. Du kan selvfølgelig selv justere på mængden af karrypasta og andre krydderier hvis du ønsker en mildere udgave.

2-3 personer

Kødboller

400 g hakket kyllingekød

1 æg

2 finthakkede fed hvidløg

2 tsk friskrevet ingefær

2 tsk rød karrypasta

1 bundt finthakket purløg

Olivenolie og smør til stegning

Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en skål, brug eventuelt en elpisker med dejkroge. Varm smør og olie op på en pande. Form små kødboller i hånden med en teske. Lav dem i den størrelse du synes og steg dem sprøde. Læg dem fra når de er færdige.

Suppe

1 finthakket løg

2 finthakkede fed hvidløg

2 tsk friskrevet ingefær

1/2 rød peber i strimler

2 tsk rød karrypasta

2 tsk karry

1 tsk gurkemeje

1 tsk chipotlechilipulver

1 tsk knust spidskommen

1 dåse kokosmælk

1,5 dl vand

1 hønsekødsbouillon terning

Saft fra 1/2 lime

Salt og peber

2 spsk olie

Varm olien op i en gryde eller sauterpande. Kom løg, hvidløg, ingefær og rød peber på, og varm op indtil løgene bliver klare. Put alle de tørre krydderier samt karrypastaen ned i gryden og brænd dem let af så de afgiver mere smag. Hæld nu kokosmælk, vand og bouillonterningen ned i gryden og rør det hele god sammen. Sørg for at få krydderierne der sidder i bunden af gryden rørt godt med ud i suppen. Lad det koge op og derefter simre i 10 minutters tid. Smag til med salt, peber og limesaft. Vend kødbollerne i suppen og lad dem varme igennem inden servering. Top eventuelt med en skefuld kokosfløde, cashewnødder, tørret rød chili og koriander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *